De juiste tegels kopen?

Bedenk goed voor welke ruimte u op zoek bent naar tegels. Een badkamertegel heeft namelijk hele andere eigenschappen dan een vloertegel of wandtegel. Toch is er met een beetje creativiteit heel veel mogelijk.

Wij geven u graag persoonlijk het juiste advies.

Soorten tegels

Tegels moeten passen bij de omgeving en geven een bepaalde sfeer.

Andere ruimte, andere tegels
Tegels zijn ontzettend goed toepasbaar in iedere ruimte in huis. Het voordeel van tegels is dat deze goed te onderhouden zijn en heel veel sfeer geven. Maar in een badkamer zul je niet snel dezelfde tegels gebruiken als in de keuken. En op de vloer komt iets heel anders te liggen dan de wandtegels in het toilet. Daarom zijn er ontzettend veel verschillende typen tegels met elk een andere uitstraling en gevoel.


Nieuwe tegel designs en trends

Nieuwe woontrends brengen altijd nieuwe tegeltrends met zich mee. Wanden met bijzondere tegels, waar bijvoorbeeld glas, staal of hout in verwerkt is, zijn bijvoorbeeld helemaal van nu. Ook is de variatie aan keramische tegels momenteel heel groot, net als die in klein-formaat tegels voor moderne mozaïekwerken.

Door ons contact met nationale- en internationale leveranciers kunnen wij vrijwel iedere soort aan u leveren.

De basissoorten

Om een beetje duidelijkheid te scheppen in het grote aanbod hebben wij een selectie gemaakt van de hoofdsoorten, met daarbij een korte omschrijving over de mogelijkheden en de eigenschappen hiervan.

Wij beschikken over een uitgebreide collectie tegels, deze zijn te zien in onze ruime, overzichtelijke showroom.

Look-a-likes (nieuw)

Een aparte categorie in tegelland vormen de zogenaamde look-alikes. Het gaat hierbij om de gebakken tegels die sprekend lijken op een ander (natuurlijk) materiaal. Zo zijn er inmiddels perfecte kopieën van de marmer-, hardsteen-, leisteen- en de betonlook.

Ook zijn er tegels met de optiek van echt houten parket.
En dat alles vocht-, vlek-, kras- en chemicaliënbestendig.

Vloertegels

Een tegelvloer is helemaal van nu: ze hebben een hoge slijtvastheid, eenvoudig onderhoud en een lange levensduur. In combinatie met vloerverwarming is een tegelvloer een perfecte basis van uw woning.

De kleurkeuze, de afmetingen, de legrichting en de kwaliteit zijn daarbij van groot belang. Dit beïnvloed onder andere het ruimtelijke gevoel binnen de leefruimtes.

Badkamertegels

Binnen de groep Badkamertegels is tegenwoordig steeds meer mogelijk. Naast de welbekende standaard tegels, zoals deze decennia lang zijn gebruikt, zijn er nu veel nieuwe formaten en texturen op de markt. De uitersten liggen erg ver uit elkaar, wat ervoor zorgt dat er heel veel mogelijk is.

In een moderne badkamer zien we veel uitersten in textuur. Hoogglans staat tegenover een super matte optiek, modern tegenover authentiek.

Woonstijlen vernieuwen met tegels

Nieuwe woontrends brengen altijd nieuwe tegeltrends met zich mee. Wanden met bijzondere tegels, waar bijv. glas, staal of hout in verwerkt is, zijn helemaal van nu. Of tegelvloeren met aluminium inlegstukjes. Ook is de variatie aan keramische tegels heel groot, net als die in klein-formaat tegels voor moderne mozaïekwerken. Glans vinden we terug als keurig geglazuurde (strip)tegels en metalen decoratietegels.

Een klassiekere uitstraling wordt gecreëerd met mat gesatineerde tegel.

WILT U ONZE SHOWROOM BEZICHTIGEN, KOM LANGS OF BEL: 0229-571540